Aanbod

Dyslexieonderzoek (jong)volwassenen

Dyslexie

Heeft u of uw oudere kind problemen met lezen en/of spellen en heeft u het vermoeden dat er sprake is van dyslexie? Dan kunnen wij met behulp van een onderzoek kijken wat u nodig heeft en of er sprake is van dyslexie. Dit onderzoek kan worden uitgevoerd bij (jong)volwassenen vanaf 15 jaar.

Wat is een dyslexieonderzoek?

Een dyslexieonderzoek bestaat uit een didactisch onderzoek en onderzoek naar dyslexietyperende kenmerken. In sommige gevallen is een afname van een intelligentieonderzoek noodzakelijk.

Hoe gaan we te werk?

Voor de aanmelding

Waarschijnlijk heeft er vanaf de basisschool al gerichte intensieve ondersteuning op school plaatsgevonden op het gebied van lezen en/of spelling. Toch blijft u problemen ervaren en wilt u graag meer duidelijkheid of er inderdaad sprake is van dyslexie.

Voor de aanmelding

Aanmelding

Vul het aanmeldformulier in en mail dit naar info@bco-ouderadvies.nl. Wij nemen dan op korte termijn contact op.

Voor dit onderzoek ontvangen wij graag een aantal aanvullende gegevens.

  • Intakevragenlijst
  • Gegevens van de basisschool en het voortgezet onderwijs (denk aan rapporten/cijferlijsten, indien aanwezig handelingsplannen, e.d.)
  • Gegevens uit eerder psychodiagnostisch onderzoek
Aanmelding

Screening

Voorafgaand aan het onderzoek bekijkt een gedragswetenschapper het dossier om te beoordelen of een dyslexieonderzoek het juiste instrument is om uw vragen te beantwoorden.

Screening

Onderzoek

Een dyslexieonderzoek bij (jong)volwassenen start met een intakegesprek. Het onderzoek bestaat uit een didactisch onderzoek en een onderzoek naar dyslexietyperende kenmerken. In sommige gevallen is een afname van een intelligentieonderzoek ook noodzakelijk. Het onderzoek zal ongeveer een halve dag duren. De afname van het onderzoek vindt plaats bij BCO Onderwijsadvies in Venlo. In overleg kan het onderzoek ook op locatie worden afgenomen.

Onderzoek

Adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek zullen de resultaten van het onderzoek met u worden besproken. U ontvangt een onderzoeksverslag met adviezen en indien van toepassing een dyslexieverklaring.

Adviesgesprek

Kosten

De kosten van een volledig dyslexieonderzoek (inclusief intelligentieonderzoek) zijn €841,-

De kosten van dyslexieonderzoek (zonder intelligentieonderzoek) €667,-

Kosten

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op via info@bco-ouderadvies.nl of tel. 077-3519284.