Aanbod

KlasseContact: digitale ondersteuning van onderwijs voor zieke kinderen

Ziekte

Is uw kind langdurig en ernstig ziek en heeft het niet de mogelijkheid om naar de school toe te gaan? Dan kan KlasseContact de oplossing zijn: vanuit thuis aanwezig zijn in de klas via een beeld- en geluidverbinding.

Door de inzet van KlasseContact kunnen zieke kinderen toch hun lessen volgen en in contact blijven met klasgenootjes. KlasseContact is in een initiatief van KPN Mooiste ContactFonds en EDventure, de vereniging van onderwijsadviesbureaus. Lees meer over KlasseContact op www.kpnklassecontact.nl. Hieronder leest u welke stappen er nodig zijn voordat uw kind gebruik kan gaan maken van KlasseContact.

Gebruik maken van KlasseContact

Aanvraag

Als ouder kunt u de wens voor het gebruik van KlasseContact bij een consulent OZL neerleggen. De consulent bespreekt samen met uw kind, de school en u wat er mogelijk is. Zodra iedereen akkoord is met de toepassing van KlasseContact zal de consulent de aanvraag doen bij EDventure. 

Aanvraag

Beoordeling aanvraag

EDventure zal de aanvraag beoordelen. Na goedkeuring plant KPN een afspraak in.

Beoordeling aanvraag

Plaatsen KPN Klasgenoot in de klas

Op een vooraf afgesproken tijdstip komt een monteur van KPN de Klasgenoot plaatsen. De Klasgenoot is een slimme ICT-set in de klas. Een vrijwilliger van KPN zal aan de klas uitleggen wat KlasseContact is en hoe de Klasgenoot werkt.

Plaatsen KPN Klasgenoot in de klas

Installeren laptop bij u thuis/in het ziekenhuis

Zodra de Klasgenoot in de klas is geplaatst komen de monteur, vrijwilliger en consulent bij u thuis of het ziekenhuis. De monteur installeert de laptop en zorgt dat er verbinding is met de klas. Vervolgens legt de vrijwilliger uit hoe alles precies werkt.

Installeren laptop bij u thuis/in het ziekenhuis

Plan begeleiding

KlasseContact is meestal een onderdeel van het plan voor de begeleiding van een zieke leerling. Lees meer over de begeleiding door een consulent OZL van zieke kinderen in het onderwijs.

Plan begeleiding

Kosten

De inzet van KlasseContact is kosteloos en altijd onder begeleiding van een consulent OZL.

Kosten

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op via info@bco-ouderadvies.nl of tel. 077-3519284.